Har du brug for en frivillig bisidder?


Bisidderstøtte er et gratis tilbud til alle borgere. Alle har ret til at tage en bisidder med til møder med det offentlige. En bisidder er uddannet til at hjælpe og støtte dig i de svære møder med fx kommunen.

Bisidderne tilbyder at gå med ved fx:

Lægebesøg

Aftale på hospitalet 

Møde med din sagsbehandler

Sager om fleksjob eller pension

Møde om visitation til hjemmehjælp

Bisidder for pårørende ved fx samtale på plejehjem                 

Ansøgning om hjælpemidler 

Børne- og ungesager

Møde i Familieretshuset

Møde med banken

Møde med forsikringsselskab

Møde i skifteretten/arvesager

Møde med arbejdsgiver


En bisidder er ikke en advokat, talsmand, eller partsrepræsentant. En bisidder er en person, der tilbyder at følges med dig til møder. Et par ekstra øjne og ører i situationer, hvor du ellers kan føle dig utryg eller usikker. En bisidder kan hjælpe dig med at få ro og overblik over din situation, og hjælpe dig til at beslutte, hvad du gerne vil have ud af et møde og til at gennemføre det. Din bisidder deltager i mødet og lytter, observerer og støtter. Din bisidder vil hjælpe og bistå dig under mødet, så du får stillet de relevante spørgsmål, forstår beslutninger og føler dig tryg. Din bisidder skriver notater ned fra mødet.

En bisidder har tavshedspligt. Det betyder, at de informationer, som du og din bisidder udveksler, forbliver mellem jer. En bisidder respekterer, at det er dig og din sag, det drejer sig om, og overtager ikke sagen for dig.
En bisidder ved, hvad der skal til for at skabe tryghed og et godt møde. Vores bisiddere har grundlæggende viden om rettigheder og jura. Alle medlemmer af Bisidderkorpset har gennemført et 2-dages bisidderkursus og indgår desuden i et bisiddernetværk, hvor vi udveksler erfaringer og får ny viden.

Du kan finde mere information her.

 

I Bisidderkorpset samarbejder vi med både Frivilligcenter Lemvig og Frivilligcenter Holstebro. Det betyder, at du som borger har bedre mulighed for at få en bisidder, som har specialiseret viden om netop dit område.

 Har du brug for en bisidder, kan du kontakte:

Rasmus: tlf. 23 44 68 25 eller Henriette tlf. 52 17 69 68
Eller sende en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Struer Frivilligcenter  Skolegade 5a 7600 Struer  Tlf: 23 44 68 25