Ensomhedsprojektet

Nyt projekt: Selvhjælpsgrupper mod ensomhed

Struer Frivilligcenter igangsætter fra efteråret 2023 selvhjælpsgrupper målrettet borgere, der oplever svær eller langvarig ensomhed. Målgruppen er borgere imellem 18-65 år.

Ifølge Sundhedsstyrelsen oplever en ud af otte danskere svær ensomhed, og der er derfor et stigende behov for at finde løsninger, der kan afhjælpe og mindske ensomhed. Derfor vil vi i Struer Frivilligcenter fra efteråret 2023 sætte gang i et helt nyt gruppetilbud målrettet unge voksne og voksne i øvrigt, der oplever svær eller langvarig ensomhed.

De fleste kender følelsen af ensomhed i kortere eller længere perioder, men for nogle sætter ensomheden sig fast og gør det svært at række ud, etablere og vedligeholde relationer eller tage del i eksisterende lokale fællesskaber eller foreningstilbud. 

Derfor har vi i samarbejde med landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark udviklet et nyt gruppetilbud målrettet dels unge voksne, dels voksne i øvrigt, der oplever svær eller langvarig ensomhed.

Med gode erfaringer fra en række andre selvhjælpsgrupper for mennesker, der oplever livskriser som sygdom, skilsmisse og sorg, ser vi frem til at etablere de nye grupper, hvor mennesker, der oplever ensomhed, kan mødes med andre i samme situation og spejle sig i hinandens erfaringer, følelser og tanker. 

De nye ensomhedsgrupper i Struer Frivilligcenter er en del af et større projekt finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond, hvor grupperne bliver afprøvet i flere end 20 kommuner, herunder Struer Kommune. Grupperne bliver igangsat af frivillige facilitatorer, og hos Struer Frivilligcenter har vi gang i et særligt uddannelsesmodul målrettet de nye grupper.

Oplever du, eller kender du nogen, der oplever svær eller langvarig ensomhed? Kontakt os for at høre mere om de nye grupper.

Struer Frivilligcenter  Skolegade 5a 7600 Struer  Tlf: 23 44 68 25